Kunst/boekobject

Het boek is gebonden volgens de methode Jean de Gonet in heel leer, met leer in- en opleg. De bedrukking op de voorzijde is op de verguldpers uitgevoerd in zilverfolie. De kopsnede is geverfd en bewerkt, de kapitalen zijn van leer. Het is een blanco boek wat volgeschreven kan worden met allerlei wetenswaardigheden over gebeurtenissen in het leven. Het boek hangt tussen twee ronde glazen platen die op hun beurt weer bij elkaar gehouden kworden door twee staanders van RVS staal. Op een onderplaat welke bekleed is met leer en ook is voorzien van leer in- en opleg.

De stalen staanders symboliseren het begin en einde van het leven. Daartussen hangt het boek met de verhalen over het leven van de persoon waar het boek van is, namelijk mijn kleinzoon Liam Stijn Hartman.

Bij dit object is ook een monogram voor Liam ontworpen wat voorin het boek is aangebracht in leer en op de voorzijde van de doos die voor dit object is gemaakt om het geheel in op te bergen. Deze doos is geheel uitgevoerd in papier met leren vingergrepen.

Het boek is achterin gesigneerd: G.HARTMAN ’10-’11